ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΣΗ Εξόδιος Αέρας


18/04/23
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΣΗ Εξόδιος Αέρας

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΣΗ

Εξόδιος Αέρας

Σχήμα: 14Χ21, Σελίδες: 184, Τιμή: 10€

ISBN: 978-960-213-478-8

 

Μια ποιητική ιστορία σαράντα ετών.

Μια αφηγηματική σύνθεση με αδημοσίευτα, αλλά και δημοσιευμένα ποιήματα σε νέα γραφή, ενωμένα ή διαλυμένα, μέσα στη νέα μορφή.

Οι τίτλοι έχουν την ιστορία τους, τα ποιήματα μιαν άλλη, οι ενότητες, η φωνή, η σιωπή, η σκηνή, οι πρόβες, η αυλαία που ανοίγει και κλείνει, ο χρόνος που τα διατρέχει, η ιστορία του, ο Λόγος∙ και εντέλει η ποίηση.

Στο δέκατο έβδομο βιβλίο της Μαρίας Κούρση, με τίτλο ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΕΡΑΣ

 

Οι ιστορίες μου δεν έχουν πια τέλος

Οι ιστορίες μου δεν έχουν πια ιστορία

Είναι ένας άνθρωπος αφηρημένος

Την ώρα μιας γιορτής

Οι ιστορίες μου

 

« Η εικονοποιία της Μαρίας Κούρση, σε αχνούς τόνους, προτιμά για φόντο το ορισμένο πλαίσιο του δωματίου, το φευγαλέο πέρασμα από την πόλη και τους δρόμους της, τα χαρακτηριστικά σημεία των εποχών, ενώ κάποτε οι λέξεις εισβάλλουν στο κάδρο, αφού κι αυτές στην ποίηση της Κούρση έχουν υπόσταση και μοίρα σωματική.

Εν συνόλω όμως κυριαρχεί η ανθρώπινη φιγούρα, μέτρο των πραγμάτων και έδρα του βλέμματος, και δι’ αυτής η εικόνα ενσωματώνει μια κίνηση αργή, που την εγγράφει τμηματικά, διευρύνοντας την έκταση του ποιήματος, τον χώρο που μέσα του κινείται.

Ο μοναδικός, συνθετικός μινιμαλισμός της Μαρίας Κούρση, κατοχυρώνει την ιδιαιτερότητα της φωνής της, μέσα στο σύγχρονο ποιητικό γίγνεσθαι»

Κώστας Βούλγαρης, Η δικιά μας Ελένη.

Ψηφίδες και πρόσωπα της σύγχρονης ποίησης,

Εκδοτική Αθηνών

Δείτε επίσης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | The Leaders Live by ImpacTalk με τον Τίτο Πατρίκιο || Τρίτη 30 Μαΐου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | The Leaders Live by ImpacTalk με τον Τίτο Πατρίκιο || Τρίτη 30 Μαΐου

03/05/23
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο «The Leaders Live» by ImpacTalk, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα),
Eπιτιμοποίηση κου Τίτου Πατρίκιου στον Φ.Σ.Π.

Eπιτιμοποίηση κου Τίτου Πατρίκιου στον Φ.Σ.Π.

09/06/23
Στην κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα προς τιμήν του διακεκριμένου ποιητή Τίτου Πατρίκιου, με τίτλο «Συνομιλώντας