Ημερολόγιο 2024 της Εταιρείας Συγγραφέων «για μια ζωή δίχως φόβο και χλεύη»


06/01/24
Ημερολόγιο 2024 της Εταιρείας Συγγραφέων για μια ζωή δίχως φόβο και χλεύη

Με τίτλο έναν στίχο του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, «για μια ζωή δίχως φόβο και χλεύη» κυκλοφορεί φέτος, από τις Εκδόσεις Σοκόλη και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το λογοτεχνικό ημερολόγιο της Εταιρείας Συγγραφέων για το 2024, με κείμενα μελών της εταιρείας, ως κορύφωση μιας σειράς δράσεων της Εταιρείας Συγγραφέων για την ανάπτυξη της συμπερίληψης. Την έκδοση προλογίζουν ο Πρόεδρος Ιωσήφ Βεντούρας και η Γενική Γραμματέας Άννα Αφεντουλίδου, η οποία είχε και την ευθύνη της επιμέλειας ύλης. Υπεύθυνη σχεδιασμού, εικονογράφησης και επιμέλειας κειμένων είναι η Αθηνά Σοκόλη. «Η έκδοση του Ημερολογίου μας», τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων, «συνέπεσε φέτος με μία θλιβερή όσο και αποτρόπαια συνθήκη. Την αναζωπύρωση των συγκρούσεων στον ευαίσθητο χώρο της Μέσης Ανατολής με τη σφαγή αθώων αμάχων πολιτών και παιδιών. Για να ζούμε μια ζωή "δίχως φόβο και χλεύη" πρώτιστη και αναγκαία συνθήκη αποτελεί η ειρήνη, η εξάλειψη του ρατσισμού και της ρητορικής μίσους. Η μόνη επίλυση των διαφορών οφείλει να γίνεται στο πλαίσιο των ειρηνικών διαπραγματεύσεων, όπως ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες». Εξάλλου η λογοτεχνία, όπως τονίζει και στον πρόλογο της έκδοσης η Άννα Αφεντουλίδου, «αποτελεί διαχρονικά έναν πανανθρώπινο λόγο που ξεπερνά πολιτισμικές ή άλλου είδους διαφορές και κατορθώνει μέσα από την αποτύπωση της ανθρώπινης περιπέτειας να μιλήσει για όλους και όλες μας». «Η συμπερίληψη», καταλήγει, «δεν νοείται χωρίς την αλληλέγγυα στάση, ιδίως απέναντι σε ευάλωτες ομάδες είτε λόγω κάποιας ιδιαιτερότητας είτε λόγω φυλής, αναπηρίας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, εθνοτικής καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης, χαρακτηριστικών φύλου ή οικογενειακής κατάστασης κ.λπ.
Χωρίς την κοινή προσπάθεια για έναν κόσμο όπου θα ζούμε όλοι και όλες δίχως φόβο και χλεύη, για μια ζωή με ελευθερία και αλληλοκατανόηση». Το ημερολόγιο θα παρουσιαστεί στη μεγάλη εκδήλωση απονομής Βραβείων 2023, Παρουσίασης του Ημερολογίου και υποδοχής των νέων μελών την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 19.00 Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» (πρώην Πολυχώρος) του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη της εταιρείας θα μπορούν να παραλάβουν το (1) αντίτυπό τους. Όσοι δεν παραστούν στην εκδήλωση, μπορούν να το παραλάβουν από τα γραφεία μας (Κοδριγκτώνος 8), κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Δείτε επίσης


3ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος

3ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος

06/06/23
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ακυρώνονται λόγω εθνικού πένθους οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, σήμερα και αύριο 15 & 16 Ιουνίου στους Δήμους
MICHAEL MARCH, Η ΑΠΑΤΗΛΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,  Μετάφραση:Βερονίκη Δαλακούρα

MICHAEL MARCH, "Η ΑΠΑΤΗΛΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ", Μετάφραση:Βερονίκη Δαλακούρα

10/07/22