Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ - 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - δράση #BEHINDEVERYBOOK ON #WORLDBOOKDAY2024


24/04/24
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ - 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - δράση #BEHINDEVERYBOOK ON #WORLDBOOKDAY2024

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ - 23 Απριλίου 2024– 

 

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Μιγκέλ ντε Θερβάντες και Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Το 2016, και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 400 χρόνων, φορείς συγγραφέων και εκδοτών, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων, ξεκίνησαν μια σειρά απριλιάτικων δράσεων φιλαναγνωσίας, φιλοδοξώντας να καθιερώσουν και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, και τον Απρίλιο ως Μήνα Βιβλίου. Έτσι, ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και με κορύφωση την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου), ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στις εκδηλώσεις για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης. 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ, ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΣ: πάρτε μέρος στη δράση #BEHINDEVERYBOOK ON #WORLDBOOKDAY2024 Τρίτη, 23 Απριλίου 

 

Το Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων, EWC, ξεκίνησε το 2020 την εκστρατεία #behindeverybook #BooksWithHeartAndSoul - πίσω από κάθε βιβλίο/ βιβλία με καρδιά και ψυχή - για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Βιβλίου. 

 

Έτσι λοιπόν και φέτος, και ακόμα περισσότερο σήμερα που οι δημιουργοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρόκληση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), οι Ευρωπαίοι Συγγραφείς καλούν όλους τους συγγραφείς, εικονογράφους και μεταφραστές να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση με δικά τους έργα, ώστε να γίνουν ορατοί οι άνθρωποι του βιβλίου, και το ανθρώπινο πνεύμα ως πηγή γνώσης, ομορφιάς, κατανόησης και συγκίνησης.

 

Ας γίνουμε ορατοί: πίσω από κάθε βιβλίο κρύβεται ένας συγγραφέας, ένας μεταφραστής, ένας εικονογράφος, μια ολόκληρη ζωή! 

 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο, μπορείτε να ενημερωθείτε για τη δράση, που σας καλεί να ανεβάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δυο φωτογραφίες σας - μια με ένα ανοιχτό βιβλίο που θα σκεπάζει το πρόσωπο σας και άλλη μία με το βιβλίο κατεβασμένο ώστε να φαίνεται το πρόσωπο.

 

 

JOIN #BEHINDEVERYBOOK ON UNESCO WORLD BOOK DAY 2024 - EWC - European Writers Council /