Eπιτιμοποίηση κου Τίτου Πατρίκιου στον Φ.Σ.Π.


09/06/23
Eπιτιμοποίηση κου Τίτου Πατρίκιου στον Φ.Σ.Π.

Στην κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα προς τιμήν του διακεκριμένου ποιητή Τίτου Πατρίκιου, με τίτλο «Συνομιλώντας με τον Τίτο Πατρίκιο, τον Αγωνιστή, τον Ποιητή, τον Άνθρωπο», σε επιμέλεια και παρουσίαση της Αιμιλίας Βλαχογιάννη, φιλολόγου Ph. Ποιήματα του Τίτου Πατρίκιου διάβασε ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ταινία μικρού μήκους, σε επιμέλεια της Αιμιλίας Βλαχογιάννη, με συνεντεύξεις από σημαντικούς άλλους της ζωής του Τίτου Πατρίκιου (Ελένη Αντωνιάδου, Αναστάσης Βιστωνίτης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Μάριος Μπαχάς, Αλεξάνδρα Παρτρικίου, Δάφνη Πατρικίου, Δημήτρης Ραυτόπουλος). Μέσα ερωταποκρίσεις και από  επιλεγμένα ποιήματά του, εκτυλίχθηκαν η ζωή και το έργο του παγκοσμίως διακεκριμένου ποιητή.

Το αφιέρωμα προλόγισε ο Πρόεδρος του ΦΣΠ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη σπουδαία ιστορία του Παρνασσού. Το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με την επιτιμοποίηση του  μεγάλου ποιητή, ο οποίος έλαβε τον Ηνίοχο, την ανώτερη τιμητική διάκριση του «Παρνασσού», καθώς και το μετάλλιο, το βραβείο που απονέμει ο Σύλλογος στα τιμώμενα πρόσωπα.

Δείτε επίσης


Jeanette Winterson  FRANKISSSTEIN, Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, 12 το μεσημέρι  Βιβλιοπωλείο Gutenberg

Jeanette Winterson FRANKISSSTEIN, Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, 12 το μεσημέρι Βιβλιοπωλείο Gutenberg

06/03/24
Jeanette Winterson FRANKISSSTEIN Με τους Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκης, Αργυρώ Μαντόγλου Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, 12 το μεσημέρι Βιβλιοπωλείο Gutenberg Διδότου 37, Αθήνα   Jeanette
Εκδήλωση αφιερωμένη στο συγγραφικό έργο του Ισίδωρου Ζουργού.

Εκδήλωση αφιερωμένη στο συγγραφικό έργο του Ισίδωρου Ζουργού.

13/04/24
Εκδήλωση αφιερωμένη στο συγγραφικό έργο του Ισίδωρου Ζουργού. Παρασκευή 26 Απριλίου στις 19:00 Aίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών (Φωκά 46, Θεσσαλονίκη) Τηλ.: