ΕΚΔΗΜΙΑ ΑΜΟΣ ΟΖ


29/12/18

Η Εταιρεία Συγγραφέων εκφράζει τη λύπη της για την απώλεια, σε ηλικία 79 ετών, του επίτιμου μέλους της Εταιρείας Ισραηλινού συγγραφέα Άμος Οζ.
 
«Προτείνω την τέχνη του αργού διαβάσματος», έχει πει ο βραβευμένος με κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις πεζογράφος και δοκιμιογράφος από το Ισραήλ, έργα του οποίου μεταφράστηκαν από τα εβραϊκά σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες.
 
Έχοντας γεννηθεί το 1939 στην Ιερουσαλήμ, σε ηλικία 15 ετών, τρία χρόνια μετά την αυτοκτονία της μητέρας του, υιοθέτησε το επώνυμο Οζ, που σημαίνει «δύναμη», και εγκαταστάθηκε σε κιμπούτς, όπου επέστρεψε μετά τις σπουδές του και έζησε με την οικογένειά του έως το 1986, όταν μετακόμισαν σε πόλη για λόγους υγείας.
 
Η πρώτη συλλογή με ιστορίες του εκδόθηκε το 1965, ενώ ακολούθησαν 18 βιβλία και περισσότερα από τετρακόσια δοκίμια και άρθρα. Σταθερή υπήρξε η συστράτευσή του με το φιλειρηνικό κίνημα υπέρ της συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
 
Βιβλία του Άμος Οζ στα ελληνικά

 

Δείτε επίσης


Η Κική Δημουλά στον ΙΑΝΟ

Η Κική Δημουλά στον ΙΑΝΟ

22/02/17
Αυτοσαρκαστική, ειλικρινής, καυστική, αυθόρμητη και πολλές φορές εμφανώς συγκινημένη. Η Κική Δημουλά, ήταν η αιτία για την πιο δυνατή συνάντηση με συγγραφείς στο Cafe
Η Εταιρεία Συγγραφέων στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Η Εταιρεία Συγγραφέων στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

11/10/23
GREECE / GREEK BOOKS & WRITERS AT THE 75TH FRANKFURT INTERNATIONAL BOOK FAIR 18-22 OCTOBER 2023   HELLENIC AUTHORS' SOCIETY A Continuous Effort for the promotion of its members’ work in Greece and abroad. With Elena Houzouri, novelist, former vice-president and Iossif Ventura,