ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λέσχη Ανάγνωσης Εταιρείας Συγγραφέων 2023-2024


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Λέσχη Ανάγνωσης Εταιρείας Συγγραφέων  2023-2024

Η Εταιρεία Συγγραφέων με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συνέχιση και φέτος των συναντήσεων της Λέσχης Ανάγνωσης όπου τα μέλη της διαβάζουν τα έργα και συναντούν τους συγγραφείς της Εταιρείας. Καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις μηνιαίες συναντήσεις της, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στις υπεύθυνες συντονισμού Μαριγώ Αλεξοπούλου και Κλαίτη Σωτηριάδου.

Τα μέηλ, στα οποία θα πρέπει να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, η ηλεκτρονική διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου των ενδιαφερομένων, θα αποστέλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  klaitn@gmail.com και marigo.alexopoulou@gmail.com.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται την 1η Πέμπτη κάθε μήνα και ώρα (6 μ.μ.-8 μ.μ.) στα γραφεία της Εταιρείας Συγγραφέων, στην οδό Κοδριγκτώνος 8, Αθήνα. Η πρώτη συνάντηση για το Φθινόπωρο του 2023 έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, με καλεσμένο τον Κώστα Μαυρουδή, ποιητή, πεζογράφο και εκδότη του αξιόλογου λογοτεχνικού περιοδικού Το Δέντρο. Θα συζητηθεί το βιβλίο του "Το αλάτι του Bad Ischl" (εκδόσεις Κίχλη).

 

Στην επόμενη συνάντηση, στις 2 Νοεμβρίου 2023, θα συζητηθεί παρουσία της ίδιας, το βιβλίο της Έλενας Χουζούρη, ποιήτριας και πεζογράφου, με τίτλο "Στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού" (εκδόσεις Πατάκη).

Η συμμετοχή στη λέσχη είναι δωρεάν και τα μέλη έχουν μεγάλη έκπτωση στην αγορά των βιβλίων στα βιβλιοπωλεία των εκδοτών.

Με την πάγια υποστήριξη του

 

 

Λίγα λόγια για την Εταιρεία Συγγραφέων

   Η Εταιρεία Συγγραφέων, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1981 με επίτιμο Πρόεδρο τον Οδυσσέα Ελύτη, αποτελεί τον μείζονα φορέα ποιητών, πεζογράφων, δοκιμιογράφων, μεταφραστών, κριτικών και άλλων ανθρώπων του λόγου που γράφουν στα ελληνικά, ενώ αντεπιστέλλοντα και επίτιμα μέλη της αποτελούν διακεκριμένοι νεοελληνιστές και επιφανείς ξένοι συγγραφείς.

Εκλιπόντα μέλη της περιλαμβάνουν την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, τον Μανόλη Αναγνωστάκη, την Κική Δημουλά, τον Νίκο Εγγονόπουλο, τον Ουμπέρτο Έκο, τον Εμμανουήλ Κριαρά, τον Ζακ Λακαριέρ, τον Δημήτρη Μαρωνίτη, τον Αντώνη Σαμαράκη, τη Διδώ Σωτηρίου, τον Πάτρικ Λι Φέρμορ, τον Σέιμους Χίνι κ.ά. Η Εταιρεία Συγγραφέων αποτελεί φορέα προάσπισης της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης και των πνευματικών και ηθικών δικαιωμάτων των συγγραφέων, προαγωγής, διάδοσης και εκπροσώπησης στο εξωτερικό της ελληνικής λογοτεχνίας και γλώσσας, αλληλεγγύης προς συγγραφείς και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας. Δεν υπάρχει πολιτιστικό γεγονός μείζονος σημασίας στην Ελλάδα ή μεγάλου ελληνικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό, στο οποίο να μη συμμετέχουν κατά τον έναν ή τον άλλον τρόπο μέλη της.

Κάθε χρόνο η Εταιρεία απονέμει βραβεία σε αναγνωρισμένους και πρωτοεμφανιζόμενους Έλληνες ή ξένους συγγραφείς που προάγουν τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό. Η Εταιρεία έχει επίσης πλούσια εκδοτική δράση, που περιλαμβάνει ετήσιο Ημερολόγιο με πρωτότυπα κείμενα μελών της.

Πληροφορίες για τη δράση της Εταιρείας Συγγραφέων και τα τακτικά, επίτιμα & αντεπιστέλλοντα μέλη της μπορούν να αναζητηθούν στον ιστότοπό της (www.authors.gr). Οι δράσεις της Εταιρείας προάγουν την πνευματική ζωή του τόπου και την ακτινοβολία της διεθνώς.

22ο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2023-2025

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

 

Ιωσήφ Βεντούρας

 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:

 

Έρη (Ερασμία) Σταυροπούλου

 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

 

Άννα Αφεντουλίδου

 

ΤΑΜΙΑΣ:

 

Κλαίτη (Κλεάνθη-Ισμήνη) Σωτηριάδου

 

ΜΕΛΗ:

 

Γιώργος Κορδομενίδης

Αντώνης Δ. Σκιαθάς

Αγγελική Στρατηγοπούλου