Aνακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Γιώργου Ρούβαλη


16/02/19

Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο, μέσα σε λίγες μόλις μέρες, ενός ακόμα μέλους μας, του ποιητή, πεζογράφου, δοκιμιογράφου, ιστορικού, μεταφραστή, κριτικού και ισπανιστή Γιώργου Ρούβαλη.
Ο Γιώργος Ρούβαλης γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Ιστορία, Κοινωνιολογία, Λατινοαμερικάνικες Σπουδές, Διεθνείς Σχέσεις και Νομικά στην Αθήνα και στο Παρίσι, απ' όπου πήρε διδακτορικό. Διετέλεσε υπάλληλος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Έζησε και δίδαξε σε Πανεπιστήμια στο Μεξικό και τη Βενεζουέλα. Έχει μεταφράσει Λατινοαμερικάνους ποιητές και πεζογράφους. Ασχολήθηκε με ιστορικές έρευνες για την ιδιαίτερή του πατρίδα. Δίδαξε Ιστορία και Λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής στην Εταιρεία Φίλων του Λαού από το 2002 και Μετάφραση από τα Ισπανικά στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές Επιστροφή στ’ Ανάπλι, Τα ταξίδια του Οδυσσέα, και Ξεχασμένα Πορτραίτα, καθώς και Αrchipielago de sirenas  στα Ισπανικά, το βιβλίο διηγημάτων Στ’ Ανάπλι..., τα βιβλία τοπικής ιστορίας για το Ναύπλιο, Ναύπλιον, Σπηλιάδου 1, Οι πέτρες και οι άνθρωποι. Μικροϊστορία του Ναυπλίου και Ψαρομαχαλάς, η ψυχή του Ναυπλίου, τη συλλογή διηγημάτων Αναζητώντας την Σαλώμη  και το μυθιστόρημα Ταξίδι στη χώρα της Κίρκης.
Η πολιτική του κηδεία θα τελεστεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο του Ναυπλίου.
Στους οικείους του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας.

27 ΠΟΖΕΣ: 4 + 10 + 9 + 4
[...]
Ο κύκλος έκλεισε.
Λατινική Αμερ
ική, η Έλια, η μισή ζωή σου (να πούμε / τα τρία τέταρτα;).
Και ύστερα, Αθήνα και Ναύπλιο, οι ρίζες.
Στο ίδιο φιλμ 27 πόζες, η ζωή σου όλη.

Aνακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων για τον θάνατο του Γιώργου Ρούβαλη

Δείτε επίσης


2o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

2o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

15/09/15
Συμμετέχουν 50 κορυφαίοι ποιητές από 21 χώρες των τεσσάρων ηπείρων, 15 συνθέτες, μουσικοί και τραγουδιστές, 15 ηθοποιοί και 14 εικαστικοί. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΝΕΑ ΜΕΛΗ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΝΕΑ ΜΕΛΗ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

23/05/23
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ 42 χρόνια παρουσίας στον πνευματικό χώρο: προκλήσεις και προοπτικές   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,