Ανακοίνωση για τον θάνατο του Κωστή Γκιμοσούλη


07/08/23
Ανακοίνωση για τον θάνατο του Κωστή Γκιμοσούλη

Αθήνα, 7/8/2023

 

Έφυγε κι ήρθε
ήρθε κι έφυγε
γκρέμισε τον τοίχο
και τον έχτισε
άναψε φωτιά στο σπίτι
και την έσβησε
ένα φεγγάρι μ' ερωτεύτηκε
και πάει πια
με ξέχασε.

                  Αγάπη από ζήλεια

 

Ο θάνατος του ποιητή, πεζογράφου και αγαπημένου μέλους της Εταιρείας μας, Κωστή Γκιμοσούλη, μάς γεμίζει θλίψη. Ιδιαίτερη ποιητική μορφή στον χώρο των γραμμάτων, εμφύσησε στα κείμενά του την ελευθερία πνεύματος και την αέναη καλλιτεχνική περιπλάνηση που ταξίδευαν πάντα και τον ίδιο.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Κωστής Γκιμοσούλης ήταν Έλληνας ποιητής και πεζογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.  Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως συμβολαιογράφος.

Είχε στο ενεργητικό του ποιητικές συλλογές   (Επικίνδυνα παιδιά, O ξυλοκόπος πυρετός, H αγία μελάνη, Το στόμα κλέφτης, Αγάπη από ζήλια), διηγήματα, μυθιστορήματα (Μια νύχτα με την Κόκκινη, Ανατολή, Χέρι στη φωτιά, Βρέχει φως, Το θηρίο είναι παντού, Στάχτη στα μάτια, Ο άγγελος της μηχανής, Το φάντασμά της, Το αηδόνι στο πόδι της, Όλες μία, Μεταξοχώρι). Το βιβλίο του Μαύρος χρυσός περιείχε ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές, ενώ στο Για να μάθεις να πετάς, η εικονογράφηση ήταν του Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Το 1997 συμμετείχε ως ηθοποιός, υποδυόμενος έναν ήρωά του, στη μικρού μήκους ταινία Δεύτερο κράνος της Αθηνάς Σακελλαρίου, που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Δράμας.  Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Είχε βραβευτεί με το βραβείο Μαρίας Ράλλη για την ποιητική του συλλογή Ο ξυλοκόπος πυρετός.

 

Δείτε επίσης


Εκδηλώσεις για τη Λύντια και τον Αλέξη Στεφάνου

Εκδηλώσεις για τη Λύντια και τον Αλέξη Στεφάνου

01/06/18
Εκδηλώσεις για τη Λύντια και τον Αλέξη Στεφάνου poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό), τηλ. 210-3228839 Τρίτη 5 Ιουνίου
Η πολύγλωσση συλλογική έκδοση Wayfarers

Η πολύγλωσση συλλογική έκδοση «Wayfarers»

03/12/17
H Εταιρεία Συγγραφέων & το Συμβούλιο Τριών Θαλασσών Συγγραφέων και Μεταφραστών (Three Seas Writers’ and Translators’ Council = TSWTC) σας προσκαλούν σε κοινή εκδήλωση  την Δευτέρα, 11